Jordvarme

Jordvarme bliver til stadighed mere populær. Det er en yderst energieffektiv opvarmningsform, hvor du opnår store besparelser på varmeregningen.

Dette gælder også i det danske vejr - hele året rundt.

Som totalleverandør håndterer vi hele processen. Fra ordreafgivelse til overdragelse kan du læne dig tilbage. Vi leverer den komplette løsning for dig. Skriv til os for et fast uforpligtende tilbud eller ring for at høre mere om dine muligheder.

Hvordan fungerer det?

Jordvarme fungerer helt lavpraktisk ved, at man graver slanger ned i jorden i ca. 1 meters dybde med godt 1 meters mellemrum. Slangerne er lavet af plast og har en holdbarhed på 50-100 år. Slangerne cirkulerer en frostsikker væske, som henter varmen fra jorden og stiger i temperatur, indtil det kommer opvarmet tilbage til varmepumpen, der sørger for opvarmningen i dit hjem.

Jorden opvarmes i sommerhalvåret, og selv med en dårlig dansk sommer efterfulgt af en hård vinter, er der rigelig oplagret energi i jorden til at opvarme hjemmet året rundt.


Hvad kræver det?


Som tommelfingerregel skal man bruge det dobbelte af de kvadratmeter, man skal varme op. Det kræver derfor en del plads at etablere, og processen efterlader mærker på plænen i tiden efter etableringen. I praksis er det dog ikke så slemt, som det umiddelbart kan lyde. Man graver det område ud, hvor rørene skal placeres, og renderne dækkes efterfølgende med den opgravede jord. Denne del er overstået relativt hurtigt, men man skal regne med, det tager en sæson før græsset er tilbage igen. Herefter vil det ikke kunne ses, at der er et jordvarmeanlæg i haven.


Hvor meget er der at spare?


Jordvarme er den mest energieffektive opvarmningsform, der findes på nuværende tidspunkt, så der er store besparelser at hente. Skifter du fra traditionel elvarme eller fyr, taler vi om minimum en halvering af varmeregningen. Kombineres jordvarme med et solcelleanlæg eller en vindmølle, vil besparelsen værre endnu større.

Selvom man med det samme vil opnå en besparelse på ens månedlige varmeforbrug – også hvis man låner pengene - skal man grundet etableringsomkostningerne regne med 5-8 års tilbagebetalingstid. I kombination med et solcelleanlæg eller en vindmølle er tilbagebetalingstiden oftest kortere. Alt efter behov og den specifikke situation er investeringsomkostningen for et komplet jordvarmeanlæg 200.000 til 400.000 DKK.

Levetid


Et jordvarmeanlæg består af blot to komponenter: Jordvarmeslanger og selve pumpen. Slangerne har en levetid på 50-100 år og volder sjældent problemer. Selve pumpen har en levetid på 25-30 år. Et jordvarmeanlæg er utroligt driftssikkert og kræver kun et minimum af vedligeholdelse. Normalvis vil et årligt serviceeftersyn være tilstrækkeligt til at sikre dig en yderst effektiv og pålidelig varmekilde.

Tilskud og finansiering


Du kan få energitilskud fra staten til konvertering til varmepumpe, hvis du for har oliefyr, gasfyr, biokedel eller elvarme, og du ikke er i et fjernvarmeområde. 

Se mere på Energistyrelsens hjemmeside

https://sparenergi.dk/forbruger/boligen/tilskud


Både Danske Bank og Jydske Bank tilbyder attraktive lån til energirenoveringer hvad angår solceller, jordvarme og varmepumper.


Se mere på deres hjemmesider:
https://danskebank.dk/privat/produkter/laan/bolig-laan/laan-til-energiforbedring

https://www.jyskebank.dk/bolig/boliglaan/energilaan

Du er velkommen til at kontakte os gerne for en uformel og uforpligtende snak, ligesom du selvfølgelig kan anmode om et tilbud, hvis du allerede er længere fremme i processen.


Vi glæder os til at høre fra dig.