Husstandsvindmøller

Har man et større energibehov, kan en privat vindmølle være en rigtig god idé. En privat vindmølle kaldes også en husstandsvindmølle og kan sikre dig vedvarende og billig strøm de næste 20-30 år.

Det lyder måske af et større projekt at få en privat vindmølle. Det kræver diverse tilladelser, men dem står vi for at få i hus, ligesom vi naturligvis står for hele udførelsen. Reelt vil det derfor ikke være besværligt at få en privat vindmølle, og selve etableringen giver ikke anledning til store gener.

Der er dog nogle regler som skal overholdes og kræver en del plads:

  • Max 20-30 meter fra bebyggelse
  • Gerne 200 meter til nabo
  • Mindst 300 meter til kirke eller fredskov
  • Mindst 100 meter til fortidsminder og strande
  • Mindst 150 meter til søer og åer
  • Max 25 meter høj

Som totalleverandør håndterer vi hele processen. Fra ordreafgivelse til overdragelse kan du læne dig tilbage. Vi leverer den komplette løsning for dig.  Skriv til os for et fast uforpligtende tilbud eller ring for at høre mere om dine muligheder.

Støjsvage vindmøller


Møllen skal placeres 20-30 meter fra en bygning, så støj er noget man skal tage højde for i beslutningsprocessen.
Udviklingen for husstandsvindmøller går dog hurtig, og allerede i dag kan man alt efter typevalg få støjsvage møller.

Såfremt det blæser 6 m/s kan man komme ned på 42dB(A) på 9 meters afstand
Såfremt det blæser 8 m/s kan man komme ned på 44dB(A) på 9 meters afstand

6 m/s svarer til en jævn vind. Støv og papir vil blive løftet, og der vil være mindre bølger på vandet.
8 m/s svarer til en frisk vind. Mindre træer vil svaje og der vil være middelstore bølger med skumtoppe.


40 dB svarer til en hvisken på 0,3 meters afstand.
45 dB svarer til baggrundsstøjen i et villakvarter.

Det kan være svært at forholde sig til ovenstående eksempler. Heldigvis er der allerede etableret mange husstandsvindmøller, så vi vil finde et par eksempler i nærheden af dig, som du kan besøge for at gøre dine egne erfaringer.


Priser og ydeevner


Den årlige produktion er styret af vejret og din specifikke placering. Du kan forvente en produktion på 15.000 - 30.000 kWh årligt. Har du den helt rigtige placering i et godt vindår, kan du dog komme væsenligt længere op.

Udgiften til et komplet husstandsvindmølleprojekt vil typisk ligge på 550.000 - 650.000 DKK alt inklusiv.

En hustandsvindmølle er en større investering, men det er også den løsning, hvor der er mest at spare. Har man et større energibehov samt den nødvendige plads vil en vindmølle i langt de fleste tilfælde give store besparelser på det månedlige budget.

Påtænker du at skifte til en varmepumpeløsning evt. med jordvarme kan du nærmest fjerne din el- og varmeregning.

Levetid, Service og vedligeholdelse


Levetiden er på mellem 20-30 år. I praksis ser vi dog at møllerne kører uden driftsproblemer også efter de 30 år. Man skal være opmærksom på at der er et lovpligtigt service eftersyn hvert andet år. Vi hjælper selvfølgelig med at sætte denne op såfremt du ønsker dette. Typisk vil yderligere vedligeholdelse ikke være nødvendig.
Det er ikke besværligt at have en husstandsvindmølle.

Tilslutning til elnettet


Vindmøllen tilsluttes elnettet. Det står vi selvfølgelig for. I praksis betyder det, at du kan sælge overskudsstrøm, når du overproducerer. Hvis det ikke blæser, vil du kunne trække på elnettet, så du altid har strøm til rådighed.


Vil du gerne øge din forsyningssikkerhed, kan man sammensætte løsningen med et batteri eller endda solceller, da disse teknologiers produktionsmønster komplimenterer hinanden godt. Du vil således være godt beskyttet mod udfald på det nationale net. Eva. overskydende strøm vil automatisk blive til til elnettet.

Læs mere om salg af overskydende elproduktion hos vindstød.


Du er velkommen til at kontakte os for en uformel og uforpligtende snak ligesom du selvfølgelig kan anmode om et tilbud, hvis du allerede er længere fremme i processen.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Processen