Solcellefliser

PLATIO solcellefliser er højt virkende effektive solceller der kan integreres i det omkringliggende terræn og bygningsdele. PLATIO kan installeres som helt normale fliser, ligesom de kan integreres i en terrasse løsning.

PLATIO er en unik og stilfuld måde at integrere vedvarende energi løsninger i byggerier, stier, parker og hjem.

Fliserne er beskyttet til at modstå ridser og har antislip så de ikke bliver glatte i vådt vejr. Med den hærdede glasbeskyttelse og robuste ramme er fliserne fuldt modstandsdygtige til at håndtere fodgængere, cyklister og endda biler.

Som totalleverandør håndterer vi hele processen. Fra ordreafgivelse til overdragelse kan du læne dig tilbage. Vi leverer den komplette løsning for dig.  Skriv til os for et fast uforpligtende tilbud eller ring for at høre mere om dine muligheder.

PLATIO solcellefliser er lavet af plastikaffald

Rammen på fliserne er lavet af plastikaffald der ikke ellers kunne genbruges. Intet nyt plastik bliver brugt i forbindelse med produktionen af PLATIO. 1 m2 PLATIO solcellefliser svarer til 400 genbrugte PET plastik flasker.

Man kan både gå og køre på solcellefliserne

Ja, man kan både gå og køre på vores solcellefliser.
Men de bør ikke installeres hvor der er tung trafik (store lastvogne). En flise kan modstå 2 ton og 14,5 ton kortvarigt (mindre end 10 sek.)
En PLATIO solcelleinstallation kan derfor håndtere normal let trafik, cyklister, fodgængere samt høje hæle.

Priser og ydeevner

En PLATIO solcelleflise har en effekt på 21,5 Wp. Det svarer til 167 Wp per m2. Til sammenligning har et normalt solcelle panel til taget en ydelse på ca. 200 Wp per m2 alt efter type.

Fliserne koster DKK 550 stykket eksklusive moms og man skal påregne ca. DKK 5.000 per m2 inklusive Micro inverter, stik mv. For hver 20 fliser installeres en mikroinverter.

Som udgangspunkt laver vi projektpriser. Ovenstående er dermed vejledende. Vi udregner eksakte priser når vi kender behovet og situationen.

Montering

PLATIO solcellefliser kan generelt set installeres på samme måde som helt normale fliser. Fliserne leveres med sammenslutninger så fliserne ganske enkelt sammenkobles når de udlægges. I forhold til normale fliser, er der derved ikke et øget montagearbejde. Samtidigt vil de løbende generere grøn energi og besparelser på energiregningen.

Tilslutning

For at udnytte den grønne strøm, skal der dog pålægges elektrisk arbejde og tilslutning. For ca. hver 20 fliser, installeres en mikroinverter. Den sørger for at fliserne leverer grøn og vedvarende energi til nettet.

Vi kan stå for levering af materialerne, ligesom vi kan være ansvarlige for hele udførelsen. Vi tilpasser løsningen til dit behov.

Du er velkommen til at kontakte os for en uformel og uforpligtende snak, ligesom du selvfølgelig kan anmode om et tilbud, hvis de ellerede er længere fremme i processen.


Læs flere spørgsmål og svar under billederne

Spørgsmål og svar omkring PLATIO solellefliser

Hvad er PLATIO?

PLATIO solcellefliser er en flise lavet ud af 100% genbrugt plastik med indbyggede solceller beskyttet af hærdet glas. Ledninger og koblinger er IP68 klassificeret

Hvordan virker de?

PLATIO solceller virker efter samme principper som normale solceller. Når solens stråler rammer cellerne beskyttet i glasset konverteres energien til elektricitet.

Hvad med skygger?

Der er bypass dioder integreret i hver enkelt flise hvilket betyder at hård skygge på en enkelt flise ikke påvirker de resterende fliser.

Hvad når de er beskidte?

Normalt støv påvirker ikke fliserne synderligt og renses normalt ved regnfald. Hvis det ikke regner i længere tid kan produktionen falde med 3-7%.

Hvor meget plastik bruges?

Rammen er lavet af genbrugt plastik. Der bruges ca. 2 kg plastikaffald til produktionen af hver enkelt flise. Der bruges intet nyt plastik i produktionen.

Hvilken plastik genbruges?

For nuværende bruges der polyethylen genbrugsplast fra fødevarerindustrien man alle typer polymere plastik materialer kan bruges i produktionen. 

Hvordan laves plastikken?

Der bruges en unik og specialdesignet støbeform. Denne metode sikr at mest muligt plastik kan blive genbrugt i processen.

Hvad er fordelen ved plastik?

Den støbte plastik har bedre egenskaber og levetid end HPC beton (50 år). Solcellefliserne har en levetid på 100 år, styrken er hårdere og absorbere mindre vand end normale fliser.

Er plastik bæredygtigt?

Ja. Foruden de tekniske fordele er genbrugsplastik bæredygtigt. Det estimeres at der udledes ca. 1 ton CO2 for hver 1 ton cement der produceres. Dette undgåes ved genbrugsplastik.

Skridsikre certifikater?

  • DIN 51097 “C” (water ramp test, scoring the highest available category)
  • DIN 51130 “R12” (oil ramp test)
  • EN13036-4 (pendulum test) Dry PTV mean value: 69, Wet PTV mean value: 58

Er de sikret mod stød?

Ja, systemet er et SELV system (Safety or Seperated Extra Low Voltage) der sikre personer ikke kan tage skade. Micro-inverteren er fra Enphase og på den danske positivliste.

Er det moden teknologi?

Ja det er det. PLATIO solcellefliser har været på det europæiske marked siden 2017 og er løbende blevet forbedret og opdateret.

Giver de genskin?

Det gør de ikke. Nedenstående tekniske detaljer:
  • Light transmission: 0.91
  • Light reflection outdoor: 0.08
  • Light reflection indoor: 0.08
  • Solar transmission: 0.89
  • Solar reflection outdoor: 0.08
  • Solar reflection indoor: 0.08
  • (AVCP System: 3)

Kan man køre på dem?

Ja. Men de skal ikke installeres  hvor der er tung trafik (store lastvogne). En flise kan modstå 2 ton og 14,5 ton kortvarigt (mindre end 10 sek). Så det kan håndtere normal og let trafik.

Bliver de varme at gå på?

Rammen i fliserne absorbere meget varme og de varmer ikke luften op omkring fliserne. Men når solen såt højt om sommeren bliver de ganske varme og det kan være ubehageligt på bare tær. I praksis svare det til at gå på varm fliser i solen omkring en pool når man er på ferie sydpå om sommeren.

Kan de blive glatte?

Fliserne er skridsikre og har de følgende certifikater:
  • DIN 51097 “C” (water ramp test, scoring the highest available category)
  • DIN 51130 “R12” (oil ramp test)
  • EN13036-4 (pendulum test) Dry PTV mean value: 69, Wet PTV mean value: 58

Driftstemperatur

Fliserne kan i drift håndtere vejrlig fra -50 og op til 50 grader celcius. om sommeren kan glasset do blive ganske varme.

Udvider de sig i varme?

Detr er meget begrænset.Fra minus 30 til plus 70 grader udvider de sig omkring 1 mm. 

Er de vandtætte?

Ja det kan de.Solcellefliserne fra PLATIO er IP 68 klassificeret hvilket betyder at de kan modstå at være under 3 meter vand i op til 24 timer.

Er de sikret mod ridser?

Ja. Solcellefliserne er sikret mod ridser så de fortsæt vil være pæne og sikrer at sollys kan trænge igennem.

Hvilke test er udført?

  • Hydrochloric acid solution, 3% (v/v) UNI EN ISO 10545-13
  • Potassium hydroxide solutions, 30 g/L UNI EN ISO 10545-13
  • Hydrochloric acid solution, 18% (v/v) UNI EN ISO 10545-13
  • Potassium hydroxide solutions, 100 g/L UNI EN ISO 10545-13
  • Determination of impact resistance EN 14617-9
  • Anti-slip property with ramp test with oil on surface DIN 51130
  • Anti-slip property with ramp test with water on surface DIN 51097
  • Anti-slip property pendulum test with dry and wet surface EN 13036-4

Hvad med salt og saltvand?

Det er ikke noget problem. I forhold til saltning er nedenstående test udført uden synlige resultater:
  • Hydrochloric acid solution, 3% (v/v) UNI EN ISO 10545-13
  • Potassium hydroxide solutions, 30 g/L UNI EN ISO 10545-13
  • Hydrochloric acid solution, 18% (v/v) UNI EN ISO 10545-13
  • Potassium hydroxide solutions, 100 g/L UNI EN ISO 10545-13

Hvilken type inverter?

Alle DC invertere på den danske positiv liste kan i princippet bruges. Vi bruger dog generelt Enphase Micro-invertere.

Hvor kan man montere dem?

PLATIO solcellefliser kræver de samme forudsætninger og underlag som ved normale fliser. Når det er sagt er det vigtigt at understrege at fint afretnings-sand ikke alene er fyldestgørende. Det kræver en hård bund (eksempelvis grus) som ved en god kvalitetsudlægning af en indkørsel.

Hvor mange invertere?

I gennemsnit plejer vi at tilslutte 16 og 21 solcellefliser per microinverter. Men færre antal kan sluttes sammen hvis nødvendigt.

Hvad gør jeg hvis en flise går i stykker.

Er man uheldig og en flise går i stykker, kan man udskifte en enkelt flise på samme måde andre normale fliser. Solcelleflisen udtages og afkobles fra de resterende. En nye flise kan nu placeres og kobles sammen med resten.

Hvordan sammenkobles de?

Solcellefliserne kommer med indbyggede samlinger der er lige til at slutte sammen. Der er tilmeld gjort plads til samlingerne i et mindre hulrum under siden af fliserne.

Hvad gør jeg hvis en inverter går i stykker?

Vores anbefalede Enphase inverter kommer med 25 års garanti. Hvis en inverter går i stykker kan den udskiftes en til en med en tilsvarende inverter.

Hvor skal inverteren være?

Generelt anbefaler vi at inverteren komme så sæt på installationen som muligt. I praksis mac mellem 20-50 meter. Er det en større installation med større afstand til eltavlen, sætter vi et elskab op til inverterne hvorfra vi trækker kablerne til tavlen.

Kan produktionen overvåges?

Ja. Det kræver at inverteren er kompatibel med et overvågningssystem hvilket de fleste invertere er idag. Vores anbefalede micro-invertere fra Enphase har også et overvågningssystem med tilhørende app.

Vedligeholdelse?

Generelt kræver PLATIO ikke vedligeholdelse. De er designet til at modstå tryk og kan tåle normalt hårdt vejrlig. I tilfælde af mange nedfaldende blade mv. skal disse fejes væk.