Solceller til private, landbrug og virksomheder

Med et solcelleanlæg får du klimavenlig el - også når det er overskyet. Selv et mindre anlæg vil give en pæn reduktion på din elregning.

Under de fleste forhold og i næsten alle størrelser vil et solcelleanlæg oftest have en positiv effekt på det månedlige budget og have en kort til mellemlang tilbagebetalingstid.

  • Solceller
  • Integrerede Solceller

Som totalleverandør håndterer vi hele processen. Fra ordreafgivelse til overdragelse kan du læne dig tilbage. Vi leverer den komplette løsning for dig. Skriv til os for et fast uforpligtende tilbud eller ring for at høre mere om dine muligheder.

Hvad kræver det?

Solceller kan næsten monteres på alle slags tage og åbne områder. Sydvendte solceller producerer mest pr. m2, men også øst- og vestvendte solceller producerer rigtig godt. Faktisk er en øst/vestvendt udlægning det mest økonomisk fordelagtige og arealeffektive på flade tage. Så længe solcellerne ikke placeres på en skrå, nordvendt flade med høj hældning vil det i langt de fleste tilfælde kunne betale sig at få solceller. 


Effektiviteten er nogenlunde den samme på små og store anlæg. Derfor er det ikke afgørende om, man har en mindre villa med et lille forbrug eller en stor produktionsbygning med et højt forbrug. I begge tilfælde vil et solcelleanlæg kunne gøre en markant forskel på din månedlige elregning.

Solcelleanlæg kan som nævnt monteres på næsten alle slags tage. Dog er det en god idé at sikre sig, at taget har tilstrækkelig restbæreevne til den ekstra vægt fra solcellerne, ligesom det på flade tage med isolering er vigtigt at sørge for at vælge en montageløsning, der ikke sammentrykker isoleringen for meget. Dette hjælper vi selvfølgelig med at afklare sammen med de relevante fagfolk som fx statikere og isoleringsleverandører.


Selve etableringen giver meget få gener, og vi står for al administration og de påkrævede tilladelser som fx en evt. byggetilladelse og tilmelding til forsyningsselskabet. Små anlæg på fx parcelhuse kræver typisk ofte ikke byggetilladelse og er forholdsvis nemme at tilmelde, mens der følger flere krav med til større anlæg.

 Kontakt os gerne, så vi sammen kan finde løsningen lige netop for dig.

Hvor meget er der at spare?


En normal dansk husholdning eller virksomhed har mulighed for at reducere op til 50% af elforbruget på timebasis alt efter tilgængelig plads og forbrugsprofil. Det er dog ikke muligt at blive helt selvforsynende, da et solcelleanlæg ikke producerer meget i vintermånederne.

Tilbagebetalingstiden er i høj grad styret af de meget skiftende elpriser, men realistisk set skal man regne med en tilbagebetalingstid på 5-8 år.


Batteri


Man bør kraftigt overveje at få en batteriløsning med i købet, når man etablerer et solcelleanlæg. Det giver en større fleksibilitet og energiudnyttelse, ligesom man beskytter sig mod udfald på elnettet.

Solen skinner desværre ikke altid, og derfor genererer et solcelleanlæg mest el i dagtimerne og mindre om aftenen. Dette passer selvfølgelig udmærket til virksomheders typiske forbrugsprofil, men ligger dit forbrug derimod om aftenen og/eller natten, vil et batteri kunne oplagre energien der genereres i dagtimerne, hvorefter du vil kunne bruge denne energi om aftenen, når der ellers er spidsbelastning på elnettet og prisen stiger.

Vi sørger for at tilpasse størrelsen på batteriet efter dit forbrugsmønster og ønske om beskyttelse mod udfald på elnettet. Batterierne har de seneste år været igennem en omfattende udvikling, og der eksisterer nu "intelligente" batterier, der analyserer forbrug, priser samt prognoser, så at man optimerer sit forbrugsmønster yderligere ved at lagre når strømmen er billig og trække på batteriet, når prisen stiger.

Læs mere om batterier og energilagring her

Tilskud og finansiering


Både Danske Bank og  Jydske Bank tilbyder attraktive lån til energirenoveringer hvad angår solceller, jordvarme og pumper.


Se mere på deres hjemmesider:
https://danskebank.dk/privat/produkter/laan/bolig-laan/laan-til-energiforbedring

https://www.jyskebank.dk/bolig/boliglaan/energilaan


Tilslutning til nettet


Solcelleanlægget bør tilsluttes elnettet. Det står vi selvfølgelig for. I praksis betyder det, at du kan sælge overskudsstrømmen når du overproducerer. Hvis solcelleanlægget ikke genererer energi, vil du kunne trække på elnettet, så du altid har strøm til rådighed. Prisen for salg og køb af el drives af spotprisen, men set over et år, kan du forvente, at din samlede eludgift vil blive kraftigt reduceret.

Læs mere om salg af overskydende el produktion hos vindstød.


Du er velkommen til at kontakte os for en uformel og uforpligtende snak, ligesom du selvfølgelig kan anmode om et tilbud, hvis du allerede er længere fremme i processen.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Processen