Varmepumper

Varmepumper er i sig selv både et økonomisk fordelagtigt og klimavenligt alternativ til andre varmekilder, og kombineres en varmepumpe med en solcelle- eller vindmølleløsning, vil din besparelse blive endnu større.

Der findes 3 forskellige typer: 
- Luft til luft
- Luft til vand
- Jordvarme

Som totalleverandør håndterer vi hele processen. Fra ordreafgivelse til overdragelse kan du læne dig tilbage. Vi leverer den komplette løsning for dig. Skriv til os for et fast uforpligtende tilbud eller ring for at høre mere om dine muligheder.


Luft til luft varmepumper

En luft til luft varmepumpe består af en ude- og en indedel. Udedelen udnytter den energi, der er i luften til at opvarme huset via indedelen. Monteringen af en luft til luft varmepumpe er enkel og tager typisk kun en enkelt dag. Der bores et hul i væggen, hvorigennem der tilsluttes rør mellem inde- og udedel. Hullet i væggen tætnes, og rørene isoleres. Funktionsmæssigt kan en luft til luft varmepumpe opfattes som en omvendt airconditioner.

Der er en enkel og billig løsning, der dog har sine begrænsninger. Har man et mindre hus eller sommerhus kan en luft til luft varmepumpe være en rigtig god og effektiv investering, og det samme er tilfældet, hvis man har et område, der har behov for ekstra opvarmning. 

De fleste luft til luft pumper har en kølefunktion og kan dermed også gøre en forskel for indeklimaet om sommeren.

Har man et større behov, bør man i stedet se på en luft til vand- eller jordvarmepumpe.


Luft til vand varmepumper


En luft til vand varmepumpe består af en udedel, der udnytter energien i luften, samt en indedel. Indedelen tilsluttes radiatorer og varmerør således, at energien omformes til varme i hjemmet samt brugsvand.

Har du fjernvarme, vil der oftest ikke være grund til at skifte til en luft til vand varmepumpe. Har du til gengæld et olie/gas/pillefyr, gulv eller elvarme gennem radiatorerne, vil det kunne betale sig at skifte til en varmepumpeløsning.

Et komplet luft til luft varmepumpesystem vil typisk koste mellem 100.000 og 200.000 DKK og have en tilbagebetalingstid på ca. 5 år. Pris og tilbagebetalingstid er selvfølgelig afhængig af den konkrete situation, energipriserne og behovets størrelse. Du kan med fordel kombinere varmepumpeløsningen med et solcelleanlæg eller en vindmølle, da det vil give endnu større besparelser på din varmeregning.

Jordvarmepumpe

En jordvarmepumpe adskiller sig ved at udedelen ligger i jorden og optager den oplagrede energi, som er dannet af solen. Den øvrige del fungerer som et luft til vand system.

Et jordvarmeanlæg er den billigste varmeform, når det er sat i drift, men det kræver mere plads og har større etableringsomkostninger end de andre beskrevne løsninger.

Prisen er selvfølgelig afhængig af den specifikke situation og behovets størrelse, men man skal regne med mellem 200.000 - 400.000 DKK for et komplet anlæg og en tilbagebetalingstid på 5-8 år.
Læs mere om jordvarme her

Tilskud og finansiering

Du kan få energitilskud fra staten til konvertering til varmepumpe, hvis du for har oliefyr, gasfyr, biokedel eller elvarme, og du ikke er i et fjernvarmeområde.

Se mere på Energistyrelsens hjemmeside

https://sparenergi.dk/forbruger/boligen/tilskud


Både Danske Bank og Jydske Bank tilbyder attraktive lån til energirenoveringer hvad angår solceller, jordvarme og varmepumper.


Se mere på deres hjemmesider:
https://danskebank.dk/privat/produkter/laan/bolig-laan/laan-til-energiforbedring

https://www.jyskebank.dk/bolig/boliglaan/energilaan

Du er velkommen til at kontakte os gerne for en uformel og uforpligtende snak, ligesom du selvfølgelig kan anmode om et tilbud, hvis du allerede er længere fremme i processen.


Vi glæder os til at høre fra dig.